Spánek či časné cvičení

01.10.2013 11:14
Co je důležitější :další hodina spánku nebo ranní vstávání vykonávat ?
 
Jak se vyrovnat jednu hodinu spánku, před 40 minut cvičení ? Kdy bych měl dát v touze po více spánku , a když bych měl tlačit sám vykonávat ? Oba jsou dobré i pro vás !
 
Ach,dilema znám mnoho z nás , zejména na chladné , tmavé nebo deštivého rána , kdyžteplá postel může zdát lákavá zákeřně ve srovnání s počátkem jog . Bohužel věda nemůže pomoci nám s konečnou platností k vyrovnání jednu aktivitu proti druhému .
 
" Cvičení , spánek a výživa tvoří trojúhelník zdraví , a všichni jsou příbuzní ," řekl Dr. Phyllis Zee ,profesor neurologie a ředitel Centra Poruchy spánku na Northwestern University v Chicagu .
 
Výzkum z její laboratoře ukazuje, že dobrý spánek , sestávající z nejméně sedm hodin spánku , vede k lepší a delší tréninků později ten den , řekla , zatímco méně hodin spánku často vedou k snížení motivace k výkonu . Podobně " cvičení může zlepšit kvalitu spánku ," řekla , pobízet " hluboký spánek , který je více regenerační a efektivní pro paměť, výkonnosti a fyzické zdraví . "
 
Jinými slovy , řekla , pocení a spánek sdílejí " obousměrný vztah. "
 
Vzhledem k tomuto prolínání vlivu , okrádá sebe cvičení nebo spánku je kontraproduktivní pro dobré zdraví , řekl Kelly Glazer Baron ,ředitel Behavioral program spánkové medicíny na Northwestern . Lepší rejigger svůj rozvrh .
 
"Podívej se na svůj život a zjistit, co si můžete vyměnit na cvičení a stále spánku , " poradila . Plný úvazek akademický a matka 2- letých dvojčat , Dr. Baron kola do práce, nebo běží v poledne a také věří v intervalovém tréninku , který zahrnuje intenzivní, ale krátké záchvaty cvičení.
 
Co se týče jak zúročení více spánku bez přeskakování posilovny čas , jednoduše za "jít spát 20 až 30 minut dříve, než je obvyklé v pracovních dnech , " řekl Dr. Zee a " probuzení 15 minut později v dopoledních hodinách, " vydělávat si dodatečným 600 až 800 minut spánku za měsíc. " Každý může udělat," řekl doktor Zee .